chakra's

Chakra’s

Misschien heb je je yoga leraar weleens over chakra’s horen praten. In zowel de Yoga als de Ayurveda wordt er veel gewerkt met chakra’s. Maar waar hebben we het dan eigenlijk over? En hoe kan je hiermee aan de slag? In deze blog hebben we het over wat chakra’s zijn en de wetenschap er omheen. We bespreken de belangrijkste chakra’s en we kijken hoe je er mee aan de slag kan.

Lees verder »
Yoga Coaching

Yoga & Journalen

In mijn eigen practice, maar ook in coaching sessies maak ik veel gebruik van de combinatie van Yoga & Journalen. Maar hoe werkt dat nou precies? Na het lezen van deze blog weet je waarom ik zo’n fan ben van deze techniek, hoe het werkt en hoe jij het zelf kan toepassen.

Lees verder »
Stress Management

Stress: wat is het en hoe werkt dat in je lichaam?

Stress, we hebben er allemaal wel eens mee te maken. Maar wat is het precies en wat gebeurt er nu eigenlijk in ons lichaam als we stress hebben? Stress is een reactie op een prikkel en zeker niet altijd ongezond. Sterker nog, zonder stress zouden we het waarschijnlijk niet overleven in deze wereld. Aan de andere kant leidt het soms tot problemen. Met een maatschappij die op prestatie is gericht en stijgende burn-out cijfers, is het ook belangrijk om de negatieve gevolgen van stress te erkennen, zowel lichamelijk als mentaal emotioneel. Tijd om te bekijken wat er nu precies gebeurt in ons lichaam als we stress hebben.

Lees verder »